Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ


Επιστολή της ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής Αθηνών
                                  προς τους πρωτοετείς...

Αγαπητοί Πρωτοετείς,
          Ως εκπρόσωποι φοιτητών θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στη Φιλοσοφική Αθηνών και να σας συγχαρούμε για την επιτυχία σας.
Η Φιλοσοφική αποτελεί μια μικρή κοινωνία με τους δικούς της ρυθμούς ζωής, τα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα που συμβαίνουν στους κόλπους της, τα καλά στοιχεία και τα προβλήματά της. Στους κόλπους λοιπόν αυτής της κοινότητας δημιουργεί και παρεμβαίνει η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη προσπαθώντας να βελτιώσει τις συνθήκες φοίτησης με γνώμονα το όραμά της για ένα ανθρώπινο, σύγχρονο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.
Τα χρόνια που ακολουθούν είναι χρόνια καταξίωσης, αφού η Οργάνωση αποκομίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της εμπιστοσύνης των φοιτητών, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα πανεπιστημιακά δρώμενα..
Αριστερή στην ιδεολογία, δημοκρατική στην οργάνωση και με αυτονομία λόγου και δράσης εκφράζει τη δική της ανεξάρτητη άποψη για τα πράγματα. Δεν χειραγωγείται, δεν παίρνει κομματικές γραμμές και δεν εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά ασκεί θαρραλέα κριτική στα κακώς κείμενα τoυ Πανεπιστημίου, της κοινωνίας και της κυβερνητικής πρακτικής. Σύγχρονη και προοδευτική, δεν μένει αγκυλωμένη στο παρελθόν, αλλά ζει την εποχή της και διαμορφώνει το μέλλον.
Συνεπής και υπεύθυνη δύναμη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των φοιτητών, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους με μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια και της αξιόπιστης εκπροσώπησής τους στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου. Η φωνή της ΠΑΣΠ, μια φωνή που ακούγεται και λαμβάνεται υπόψη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, είναι η φωνή των φοιτητών που:
ü θέλουν να διασφαλίσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας μας
ü προασπίζουν το δικαίωμα όλων στη σφαιρική & ολόπλευρη μόρφωση με σύγχρονα προγράμματα σπουδών
ü οραματίζονται ένα Πανεπιστήμιο με ανθρώπινες συνθήκες σίτισης, στέγασης και φοιτητικής μέριμνας
ü έρχονται σε ρήξη με το καθηγητικό κατεστημένο λυμαίνεται το Πανεπιστήμιο
ü παλεύουν για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος
Παράλληλα, με την πολύπλευρη δραστηριότητά της που αγγίζει τον πολιτισμό, την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, δίνει χρώμα, ζωντάνια και νεανικό τόνο στη Φιλοσοφική ΑθηνώνΜε τις εκδηλώσεις που διοργανώνει προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με μια άλλη διάσταση της ακαδημαϊκής ζωής πέρα από τη στενά νοούμενη εκπαιδευτική διαδικασία.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή πανεπιστημιακή σταδιοδρομία και να δεσμευθούμε ότι ως εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Εσείς αποτελείτε την πηγή ανανέωσης και τη δύναμη συνέχισης της προόδου στο Πανεπιστήμιό μας και γι’ αυτό όσοι από εσάς το επιθυμείτε, είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε σε αυτό το ρεύμα των σκεπτόμενων και ενεργών φοιτητών. Καλή Αρχή…

Γιατί για μας, η ΠΑΣΠ είναι Δύναμη Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου