Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λέμε «ΟΧΙ» σε «ΑΥΤΟΥΣ» που θέλουν να μας πάρουν το βιβλίο από το χέρι…!


Λέμε «ΟΧΙ» σε «ΑΥΤΟΥΣ» που θέλουν
να μας πάρουν το βιβλίο από το χέρι…!
Ζώντας στην εποχή της κρίσης των πολιτικών και οικονομικών θεσμών, οι επιταγές λιτότητας του μνημονίου πλήττουν και  τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας περισσότερο  από ποτέ .Μετά τον νόμο Διαμαντοπούλου  ο οποίος  ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011, από μία επίπλαστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ένα χρόνο μετά έρχεται η τρικομματική τροϊκανή κυβέρνηση να  επιβάλλει την εφαρμογή ενός νόμου που δεν έγινε δεκτός από την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας και να βάλει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας.
Η αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας, που εκφράστηκε τόσο μέσα  από τις αποφάσεις των φοιτητικών συνελεύσεων, όσο και από τις συνόδους πρυτάνεων και τις αποφάσεις των συγκλήτων σχεδόν όλων των ιδρυμάτων της χώρας, υπήρξε σύσσωμη και καθολική, αλλά  αγνοήθηκε επιδεικτικά και προκλητικά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ο «νέος» νόμος:
·         καταργεί οριστικά τη δημοκρατική συνδιοίκηση των Πανεπιστημίων από τους ακαδημαϊκούς τους φορείς,
·         ενισχύει  τη διαφθορά και το συγκεντρωτισμό,
·         κατοχυρώνει την 3ετή φοίτηση σε  ΑΕΙ και ΤΕΙ,
·         καταργεί το ακαδημαϊκό άσυλο,
·         εισάγει ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα στη διοίκηση και τον έλεγχο των Ιδρυμάτων,
·         αλλοιώνει το χαρακτήρα και την αποστολή των ιδρυμάτων και πλήττει με βάναυσο τρόπο το δημόσιο & δωρεάν χαρακτήρα τους.

Ό,τι  είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό! Κεκτημένα αγώνων του παρελθόντος που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τον λαό προπαγανδίστηκαν από την τροϊκανή κυβέρνηση και από τους <<συμμάχους>> της και αντιμετωπίστηκαν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ελληνικού πανεπιστημίου. Στην πραγματικότητα το μόνο εμπόδιο στην ανάπτυξη του ελληνικού πανεπιστημίου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την πρόοδο στην ελληνική κοινωνία, είναι το μνημόνιο και η πολιτική λιτότητας που συνεχίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος στα βήματα της κ.Διαμαντοπούλου. Όπως και στο παρελθόν πρώτα επί  Αρσένη και έπειτα επί Γιαννάκου έτσι και τώρα δεν θα επιτρέψουμε την πολιτική μαρασμού του ελληνικού πανεπιστημίου!
Οι θέσεις, οι προτάσεις και η παρουσία μας είναι αυτά που αποδεικνύουν ποιοι είμαστε. Είμαστε αυτοί που με συνέπεια και ευθύνη χωρίς κομματική πατρωνία και παρωπίδες αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας, για τα όνειρα μας απέναντι σε κάθε συντηρητική δύναμη που έχει ως σκοπό να αποδυναμώσει την φωνή και τον ρόλο του φοιτητή στο ελληνικό πανεπιστήμιο.
Σημαία μας είναι οι διεκδικήσεις, τα αιτήματα μας, οι συνεχείς δράσεις και η παρουσία μας στα αμφιθέατρα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ώστε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε το πανεπιστήμιο μας σε δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας.
Η ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής παρεμβαίνει δυναμικά και εμποδίζει έμπρακτα την εφαρμογή του Νόμου-Απορρύθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν θα αφήσουμε τη διεξαγωγή "εκλογών" για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.


22-10-2012 ,Σας καλούμε να μην επιτρέψουμε την διεξαγωγή εκλογών στο ΕΚΠΑ ..! 

«Όταν οι άλλοι μιλάνε για τείχη, εμείς μιλάμε για γέφυρες…»
ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου