Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Ακόμη δεν είπαμε την τελευταίΑ ΛΕΞΗ

6.12.08
Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου ένας νεαρός 15 ετών ονόματι Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από πυροβολισμό ειδικού φρουρού, ενώ πήγαινε σε πάρτυ φίλου του.

Ο Αλέξης, σαν άλλος Μιχάλης Καλτεζάς, ήταν ένας αθώος νέος, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα τάγματα ασφαλείας της τότε κυβέρνησης Καραμανλή.
Με αφορμή την άδικη δολοφονία του Αλέξη ξεκίνησε μια σειρά διαδηλώσεων και διαμαρτυριών, στην οποία συμμετείχαν όχι μ όνο αριστεριστικές οργανώσεις, αλλά και ο απλός κόσμος, γονείς και παιδιά.

Οι διαδηλώσεις και τα γεγονότα συνεχίστηκαν για αρκετά μεγάλο διάστημα και επεκτάθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και άλλες πόλεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα γεγονότα, εκτός από τις απάνθρωπες και δολοφονικές «μεθόδους καταστολής» της αστυνομίας, μετείχαν και άνδρες από τον ακροδεξιό χώρο, με πολιτικά ρούχα εφοδιασμένοι με ρόπαλα.


Πέντε χρόνια αργότερα, οι «μέθοδοι καταστολής» της τότε κυβέρνησης δε διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δολοφονία του αντιφασίστα και αγωνιστή, Παύλου Φύσσα, από το χέρι μέλους του ακροδεξιού μορφώματος.

Χρέος της γενιάς μας να μην επιτρέπουμε τέτοιου είδους ενέργειες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα ένστολα δεκανίκια τους, που με τον τρόπο αυτόν, καταπατούν την ελευθερία και καταβαραθρώνουν τη Δημοκρατία. Η ιδέα της ελευθερίας και της Δημοκρατίας αποτελούν ύψιστα ιδανικά, για τα οποία όλοι οι άνθρωποι και, ειδικότερα, οι νέοι έχουν αγωνιστεί μέχρι «τελευταίας ρανίδος του αίματός» τους. Και οι ιδέες αυτές δε θα σπιλωθούν από κανέναν.

Ως νέοι, δημοκράτες, σοσιαλιστές και σκεπτόμενοι πολίτες δεν ξεχνούμε και πάντα θα τιμούμε τους αθώους κι αδικοχαμένους νεκρούς των εκάστοτε δεξιών, αντιλαϊκών και απάνθρωπων καθεστώτων.

Διότι η Δημοκρατία δεν αποτελεί δώρο, αλλά κεκτημένο του αγώνα των ανθρώπων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου