Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ



Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας βγήκε μαζί τη σύντροφό του σε μια καφετέρια όπου παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου. Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν επίσης μια παρέα ακόμα δυο-τρίων άτομων. Σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες . Η ένταση συνεχίστηκε και πήρε πολίτικο στίγμα με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα . Ο δολοφόνος του άτυχου νέου ονόματι Γιώργος Ρουπακιάς ήταν μέλος του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια διατηρούσε στενές επαφές με κορυφαία στελέχη της
.
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής το ναζιστικό δηλητήριο συνεχίζει να διαχέεται στην ελληνική κοινωνία. Ο ναζισμός δεν είναι ξένος στη χώρα μας. Ακόμη και μετά την απομάκρυνση του Γερμανικού ζυγού από την Ελλάδα συνέχιζαν να υπάρχουν νοσταλγοί και μιμητές του ναζισμού. Η δικτατορία των συνταγματαρχών κατά την επταετία 1967-1974 είναι ένα γνωστό σε όλους μας παράδειγμα. Χαρακτηριστικό επίσης, παράδειγμα της ακροδεξιάς ιδεολογίας αποτελεί και η δολοφονία του Αγωνιστή-εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα το 1991 ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων στην Πάτρα από τις τότε ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ και πιο συγκεκριμένα από το χέρι του Ιωάννη Καλαμπόκα .

Ως ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής θεωρούμε πως το αυγό του φιδιού πρέπει να παύσει να επωάζεται . Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για μια κοινωνία διαφορετική , μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή θρησκείας, μια κοινωνία, κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική. Η  γενιά μας δεν έχει περιθώριο για άλλους νεκρούς. Πρέπει να χτυπήσουμε το φασισμό στη ρίζα του.
Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα ας σταθεί θεμέλιο στο χτίσιμο μιας κοινωνίας που δε θα είναι δηλητηριασμένη από το μίσος που προωθούν οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ιδεολογίες .



                            

             ΠΑΥΛΟ ΖΕΙΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου