Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Δυο χρόνια ύστερα από εκείνο το θλιβερό περιστατικό που συνέβη στο Κερατσίνι , λαμβάνει χώρα μια ομολογία του Μιχαλολιάκου που μόνο σοκ δεν προκαλεί στην κοινή γνώμη .

« Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε » δήλωσε ο γ.γ. της ΧΑ ενώ παράλληλα παραδέχτηκε την ύπαρξη των ταγμάτων εφόδου, για να φτάσει λίγο αργότερα να υποστηρίξει ότι ποινική ευθύνη δεν υπάρχει καθώς δεν υπήρξε ποτέ για τις πολιτικές δολοφονίες  Λαμπράκη και Τεμπονέρα 

Δυο χρόνια αργότερα, με την ομολογία Μιχαλολιακου επιχειρείται με τον πιο κυνικό τρόπο να παρουσιαστεί στο λαό μια χρυσή αυγή που δήθεν έχει σοβαρευτεί , έχει ωριμάσει και έχει φτάσει πια σε τέτοιο πνευματικό επίπεδο ώστε να αναγνωρίζει τα λάθη της . Βέβαια η διαδικασία «ωρίμανσης» της ΧΑ δεν ξεκίνησε σημερα με μια συνέντευξη του Αρχηγού. Οι μηχανορραφίες της έλαβαν προεκλογικό στίγμα λίγες μέρες πιο πριν με την φιλοευρωπαϊκή μεταστροφή της από αντιμνημονιακή πατριωτική δύναμη.

Η άποψη περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φυσσα δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα καλοστημένο εξόφθαλμο καμουφλάζ για να γλυτώσει  το νεοναζιστικό μόρφωμα την ποινική δίωξη.

Δεν είπε κανείς ότι διαφέρει το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα από το παρακράτος της δεξιάς που «έφαγε» το Γρηγόρη Λαμπράκη ούτε και από τα τότε  τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας τους Κενταύρους και τους Ρέιντζερς που σκότωσαν το Νίκο Τεμπονέρα. Ο ελληνικός λαός οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η ΧΑ είναι η ακροδεξιά στη χειρότερη μορφή της. Είναι το αποτέλεσμα του ναζισμού αλλά και της δικτατορίας  στην Ελλάδα που διέρχεται της σοβαρότερη κρίση στην ιστορία της .

Ως ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής θεωρούμε πως το αυγό του φιδιού πρέπει να παύσει να επωάζεται . Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για μια κοινωνία διαφορετική , μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή θρησκείας, μια κοινωνία, κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική. Η  γενιά μας δεν έχει περιθώριο για άλλους νεκρούς. Πρέπει να χτυπήσουμε το φασισμό στη ρίζα του.

Κλείνοντας πρέπει να δοθεί μια απάντηση σε ένα σημαντικό ερώτημα που έθεσε ο αρχηγός της ΧΑ. Ρώτησε χαρακτηριστικά: «είναι σωστό να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη ; »
                     
Και βέβαια όχι !

  H Δημοκρατία ως γνωστόν δεν αποτελεί δώρο αλλά είναι θέμα μόνιμου αγώνα και στη Δημοκρατία δε χωρούν ούτε αδικίες ,ούτε μαυρίσματα, ούτε θεματοφύλακες. Κακά τα ψέματα ο νεοναζισμός πλέον αποτελεί μια ιδεολογία της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας. Η δημοκρατία χωρά όλα τα κόμματα αλλά και όλες τις ιδεολογίες  προκειμένου μεσα από το διάλογο, τον αλληλοσεβασμό ,τη δικαιοσύνη και την πολυφωνία να ζυμώνονται όλες οι απόψεις  και να προάγεται η πρόοδος .


Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα ας σταθεί θεμέλιο στο χτίσιμο μιας κοινωνίας που δε θα είναι δηλητηριασμένη από το μίσος που προωθούν οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ιδεολογίες .



    ΠΑΥΛΟ ΖΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου